De beste oefeningen voor de romp

Core excersices zijn oefeningen om de positie van je lichaam correct te houden en verstevigt tevens de rug en kernspieren. Hier een lijstje van enkele lichaamsbewegingen.

%d0%bc%d0%bc%d0%be7Plank, of ook wel als werkwoord planking gebruikt. Start de positie met je handen en knieën op de mat. Ga op de toppen van je tenen steunen en creëer een rechte lijn van je hielen tot je hoofd. Houd je schouders boven de polsen. Maak tegengewicht door je dijen naar boven te drukken en je staartbeen naar onder. Verleng je positie door druk uit te oefenen op je hielen en hou je gezicht naar de grond. Hou deze positie voor 30 seconden.

Met dolphin plank beginnen we deze oefening op handen en hielen en brengen de voorarmen tegen de grond, door evenwijdig op de ellebogen te steunen en de vingers wijd uit elkaar te houden. Ga op de toppen van je tenen steunen en creëer een rechte lijn van je hielen tot je voor armen. Kijk tussenin je handen en houden zo voor 30 seconden.

Bij de side plank neem je de basis plank positie aan en leg je gewicht op één van je zijdes, kies je voor de linkerkant, dan breng je een gestrekte rechterarm naar de zijkant en hou gedurende 10 seconden. Vervolgens breng je je rechterhand terug op de grond en wissel je van kant.

Voor de stoelpositie begin je in een staande houding met opgeheven armen naast je hoofd. Positioneer je voeten op dezelfde hoogte als je dijen. Ga door je knieën en houd deze positie vast, alsof je op een stoel zit, gedurende 30 seconden.

Half Boat is een beweging die begint bij een zittende positie met je benen voor je uit gestrekt. Buig beide knieën en zet voeten plat op de mat. Inhaleer, buig lichtjes naar achter en hef je voeten enkele centimeters van de grond door op de beenderen van je achterste te steunen.

%d0%bc%d0%bc%d0%be8Warrior 3 ook wel gekend als de krijgerpositie. Ga eerst rechtop staan en breng je volledige lichaamsgewicht op je linkervoet, leun je bovenlichaam naar voren met beide armen uitgestrekt en rek je rechterbeen naar achteren. Je romp en rechterbeen moeten parallel met de grond zijn. Blijf in deze positie voor 30 seconden. Zet je rechtervoet terug op de grond en verander van been.

En om te eindigen de wel gekende push ups. Hiervoor gaan we op de grond liggen en leggen de handen achter je hoofd. Hef beide voeten van de grond, plooi je rechterknie en breng deze knie naar je linkerelleboog toe. Wissel af en doe deze beweging 20 keer opeenvolgend.