De beste loopschoenen

Alle grote sportmerken bieden loopschoenen aan in alle kleuren voor zowel mannen en vrouwen. Het comfort van een goede loopschoen is zo belangrijk dat het onverstandig is om te besparen op goedkope schoenen van mindere kwaliteit. Investeer daarom in een duurzame schoen, die comfortabel zit aan beide voeten, in plaats van om de paar maanden nieuw schoeisel te moeten aanschaffen.

%d0%bc%d0%bc%d0%be12De beste loopschoen voor het jaar 2016 is de Nike Air Zoom Pegasus 32 geworden. Met een mooi ontwerp, zeer soepel, licht en zachte textuur is dit ongetwijfeld de beste keuze. Wat onze selectie verstevigd heeft is de nieuwe aanpasbare pasvorm van de bovenste mazen. De Pegasus is gemaakt van een overlappend rooster van vezels die de voeten stevig omringen. Op lange afstanden en bij moeilijke parcours kan de dunne tussenzool en soepele voorvoet soms voor minder comfort zorgen maar dit weegt niet op tegen de vele kwaliteiten die deze Nike schoen heeft. De prijsklasse is rond de 100€ en we geven het maximum van de punten voor comfort en 4,5 op 5 voor de snelheid.

%d0%bc%d0%bc%d0%be13Op een mooie tweede plaats vinden we de New Balance Vazee Pace terug. Deze schoen is ideaal voor lange afstanden en voor hardlopers. De Vazee is de meest verbazingwekkende nieuwkomer op de markt. Het is niet alleen een lichtgewicht, het heeft tevens een ongelooflijke aansluiting aan de voet. Het is een schoen die in de smaak valt bij de snelle lopers maar ook voor de lange afstanden is hij ideaal en met een prijs onder de 100€ is dit een absolute aanrader.

Deze duurdere Mizuno Wave Enigma 5 zijn echte werkpaarden -onslijtbaar en comfortabel op lange afstanden- met een kwaliteitsstructuur en een FluidRide tussenzool die zeer goed dempt. Ze zijn zo aangenaam te dragen dankzij een goede pasvorm, een zachte, brede tong en de elastische veters. En alhoewel het geen trage schoen is, ga je toch snel naar iets anders snakken voor je sprints. Daarom geven we slechts een 3,5 voor snelheid maar een 4,5 voor comfort en dit voor een schappelijke prijs van rond de 120€.

%d0%bc%d0%bc%d0%be14Eindelijk komt Adidas aan de beurt met het type Supernova Sequence Boost 8. Dit is de schoen die de grote massa aanspreekt want het heeft veel wat een loper zoekt in een traditionele sportschoen: een veilig en gelijnd bovengedeelte, goed gevulde ronde hiel en tong en er is voldoende ruimte rond de tenen. De tussenzool is gemaakt van half EVA schuim en half Adidas zacht en veerkrachtig materiaal. Enkele goedgeplaatste stukken in het middengedeelte van de schoen en extra hiel voegen stabiliteit toe. Het is een betrouwbare schoen als je het graag langzaam aan doet. Ons oordeel voor deze Adidasschoen is 4 voor comfort en 3,5 voor snelheid. De prijs schommelt rond de 110€

De North Face Ultra MT schoenen zijn eerder voor de technische lopers onder ons. Het DNA van deze schoen is zeker afkomstig van een berggeit. Deze schoen werd gefabriceerd om op alle terreinen mee te kunnen dankzij de kleverige Vibram zool en de uitzonderlijk stevige pasvorm. De dikke hiel is stevig genoeg om harde landingen op te vangen en de voorschoen is nauw, snel en toegankelijk op afwisselend terrein. Voor de berglopers is dit de topper bij uitstek voor slechts 110€. De snelheid is ongelooflijk en daarom geven we 4,5 en een goede 4 voor het comfort van de schoenen.