Beste oefening en gezonde voeding

%d0%bc%d0%bc%d0%beWelke oefeningen men moet doen om gezond door het leven te gaan, is afhankelijk van vele factoren. Elk individu’s lichaam is verschillend en deze tempel vormt de basis voor een gezond en evenwichtig leven. Leren luisteren naar de signalen die je lichaam je meegeeft zijn even belangrijk en uitdagend als het daadwerkelijk beoefenen van deze lichaamsbeweging. Het is daarom belangrijk om op regelmatige tijdstippen, zoveel mogelijk inspanningen uit te oefenen en dit aan de hand van een gezonde levensstijl. Hierdoor zullen lichaam en geest tot rust komen en is het optimaal voorbereid voor de externe verleidingen die het leven ons biedt. Zonder in het extreme te gaan, want regelmaat is belangrijker dan intensiviteit, zijn er tal van oefeningen in ons dagelijks bestaan, die ons hierbij kunnen helpen. Denk maar aan yoga, de etymologie van het woord leert ons, dat het verbinding betekent. Dankzij onze ademhaling kunnen we ons lichaam en geest verenigen en wanneer we deze ademhalingstechnieken onder controle hebben, kunnen we onze positieve en negatieve gevoelens, onderdrukken en aanleren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Door de jaren heen zijn er verschillende soorten yoga ontstaan en vindt iedereen wel één strekking die bij zich past.

Aerobics is een andere manier hoe we ons lichaam kunnen versterken. De eerste aerobicoefeningen zijn ontstaan om de zuurstof van een persoon te meten aan de hand van fysieke bewegingen, meestal op muziek, en zo hart en longen te versterken. Net zoals yoga, zijn aerobics geëvolueerd en kent men verschillende soorten, elk om het specifieke gedeelte van zijn lichaam te trainen. Water-, step- of dans aerobics zijn enkele van de vele aerobics genres. Naast het aanleren van de twee meest gekende lichaamsbewegingen zijn er nog tal van andere trainingen, die u op onze site terugvindt. We nodigen u uit en stimuleren u om verschillende vormen van conditietraining te proberen. Onbewust voeren we, met onze dagelijkse bezigheden, verschillende trainingen uit. Een wandeling met de hond, het stofzuigen van de woning of het fietsen naar de kruidenierszaak zijn allen gunstig om de conditie bij te schaven.

%d0%bc%d0%bc%d0%be2Tuinieren, boodschap tassen dragen of enkele stretchoefeningen dragen dan weer bij om zijn krachten te oefenen. Deze bewegingen gaan hand in hand met ieders voedingspatroon. Eerst willen we het nut van de voedselpiramide en het belang van drie maaltijden per dag aantonen. Aan de voet van de piramide vinden we water, dat we in grote hoeveelheden kunnen consumeren. Fruit en groenten staan hier net boven en zijn belangrijk om voldoende vitamines en vitale stoffen op te nemen. Graanproducten en peulvruchten dragen bij tot het balanceren van ons lichaam. In mindere mate worden vleeswaren, gevogelte en zuivelproducten aangeraden. En volledig bovenaan en af te raden zijn alcoholische dranken en voedingswaren die gefrituurd zijn of te veel aan artificiële suikers en/of zouten bevatten.